Onko tapahtumien järjestäminen turvallista? Mitä tulee huomioida? Mitkä hallistuksen linjauksista, ohjeistuksista ja kielloista ovat voimassa? Kuinka pitkälle tulevaisuutta uskaltaa suunnitella? Kun rokote on valmis, palataanko aiempaan, vai mitäs sitten?

 

Miten järjestää turvallinen tapahtuma pandemia-aikana?

Tapahtumateollisuudessa vastuu yleisön turvallisuudesta on aina ollut suuri ja tapahtumien turvallisuutta seurataan myös viranomaisien puolesta. Vastuulliset tapahtumienjärjestäjät seuraavat viranomaisohjeistuksia tarkasti ja kriisiin varautuminen pysyy suunnitteluissa vahvasti mukana myös pandemia-ajan jälkeen. Tapahtumienjärjestäjät kantavat osaltaan vastuuta siitä, ettei viruslinkoja pääse syntymään ja yhteiskunta joudu jälleen sulkutilaan. Tärkeässä avainroolissa on oikeanlainen ohjeistus sekä viestintä. Pandemia-aikana tarvitaan erittäin jämäkkää viestinnällistä suunnitelmaa ja kävijöiden ohjaamista turvallisiin toimintamalleihin ja valistamista riskitekijöistä.

 

Haluatko lukea blogikirjoituksen loppuun? Lataa se täältä:

Huom! Materiaali on päivitetty 25.9. vastaamaan uusimpia ohjeistuksia!

 

Kirjoittaja

Lue myös: Virtuaalitapahtumat

Jos perinteisen fyysisen tapahtuman järjestäminen mietityttää, lue myös blogikirjoituksemme virtuaalitapahtuman järjestämisestä, ja tarvittaessa ota termistö haltuun täältä.


 

Piditkö kirjoituksesta? Pinnaa se talteen! 📌