Henkilöstötapahtumat ja tiimipäivät

Koska viimeksi koko tiiminne on tavannut Teamsin ulkopuolella, ylipäätään lainkaan saatika juhliakseen? Olisiko taas aika?

Miten teillä näytetään henkilöstölle, kuinka tärkeitä he ovat?

Onko henkilökunta palkitsematta jo vuodesta 2019?

Koska viimeksi koko tiiminne on tavannut teamsin ulkopuolella, ylipäätään lainkaan saatika juhliakseen?

Kuinka monet onnistumisskumpat, kuulumistenvaihtokahvit tai iltapäivän naurut on jääneet välistä, koska ihmiset eivät ole päässeet viettämään aikaa yhdessä? Kuinka paljon hallaa tämä tekee hyvinvoinnille, tiimiytymiselle ja työmotivaatiolle?

Tietääkö työyhteisönne, kuinka paljon heidän työpanostaan ja joustamistaan arvostetaan, ja että esihenkilöt todella toivoisivat koko sydämestään voivansa näyttää tämän arvostuksen?

Haluamme Huikealla kannustaa rohkeuteen, ja pohtimaan sitä mahdollisuutta, että muutosta takaisin normaaliin ei välttämättä ole tiedossa vielä lähikuukausina – odotimmehan koronavapaata kesää jo 2020, jota ei tullutkaan. Itse asiassa rankimpien arvioiden mukaan korona tulee kurittamaan meitä vielä 4-5 vuotta. Tämän vuoksi suosittelemmekin suunnittelemaan tulevaisuutta rohkeasti – emme voi tulevaa viittä vuotta jättää tekemättä työyhteisölle tärkeitä asioita, kuten olemaan tapaamatta tiimikavereitamme. Sen sijaan voimme kuitenkin suunnitella toimintamme niin, että varaudumme pahimpaan samalla, kun odotamme parasta. 

Huikea on lanseerannut tuottamiinsa henkilöstötapahtumiin koronatakuun, eli jokaiselle fyysiseksi suunnitellulle tapahtumalle suunnitellaan valmiiksi plan b, joka voidaan toteuttaa, mikäli koronarajoitukset estäisivät tapahtuman toteuttamisen suunniteltuna päivänä. Tuotannon alkuun voi valita, haluaako tapahtumalle löysemmät sopimusehdot tapahtuman siirtämiseksi myöhempään ajankohtaan, vai suunnitellaanko tapahtuma suoraan hybriditoteutuksena, jolloin tapahtuma on helppo lennosta muuttaa täysin virtuaaliseksi tilanteen niin vaatiessa. 

Tapahtuman järjestäminen on iso panostus, jota ei kannatakaan toteuttaa suinpäin. Nyt on kuitenkin oiva aika pohtia sitä, millä tavoin haluamme vakiinnuttaa koronan osaksi elämäämme, kun jo lähes pari vuotta jatkunut pandemia näkyy elämässämme edelleen.

Uuteen normaaliin sopeutuminen vaatii harjoittelua ja oikeiden toimintamallien löytämistä – mitä nopeammin omalle tiimille toimivan mallin etsiminen aloitetaan, sitä lähempänä ollaan toimivaa tapaa toteuttaa tapahtumia vaihteleva pandemiatilanne huomioiden. 

Liikkuvassa ja globaalissa maailmassa tulee olemaan uusia kriisejä, uusia viruksia, uusia koko maailmaa ravisuttavia pandemioita, joihin kannattaa varautua, vaikka koronasta päästäisiinkin yli.

Yritystapahtuma - Huikea Tapahtumatuotanto © Miikka Varila (9)

© Miikka Varila

Miksi henkilöstötapahtuma?

  • motivaation ylläpitäminen
  • henkilöstön terveys ja hyvinvointi
  • työskentelyn kustannustehokkuus
  • uusiin työkavereihin tutustuminen
  • työn mielekkyys
  • henkilöstön vaihtuvuuden minimointi

 

Kasvokkain tapahtuville tapahtumille on näin monen etätyövuoden jälkeen kysyntää, mutta toisaalta samalla on totuttu myös etäosallistumisen helppouteen. Kun työt tai muut kiireet eivät mahdollista matkustamista ja yöpymistä tapahtumakaupungissa, on hybriditapahtuma osallistujalle mahtava vaihtoehto. Hybridinä toteutettu tapahtuma mahdollistaa sekä tapahtumapaikalla fyysisesti kokoontumisen että osallistumisen tapahtumaan etänä. 

Kun tapahtuma suunnitellaan hybridiksi heti tuotannon alkuvaiheessa, poistuu myös koronan tuoma jännityselementti. Hybridiksi suunniteltua tapahtumaa ei tarvitse siirtää tai peruuttaa, vaan se voidaan järjestää vaihtoehtoisesti myös täysin verkossa. Hybriditapahtumat ovat koko henkilökunnalle saavutettavia ajasta ja paikasta riippumatta.

Mikäli tapahtuma halutaan ehdottomasti järjestää täysin fyysisesti tai säilyttää ainakin mahdollisuus siihen, Huikea on tarjonnut vaihtoehtona mahdollisuutta siirtää koronan vuoksi asiakkaidensa tilaisuuksia uuteen, parempaan ajankohtaan veloituksetta. Joustavuutemme ja ketteryytemme on saanut paljon kiitosta asiakkaidemme keskuudessa.

Huikea Tapahtumatuotanto - Lojer100 © Miikka Varila

© Miikka Varila

Miksi tapahtumatoimisto?

Tapahtumatoimisto tuo tuotantoprosessiin ammattimaisen otteen, realistisesti suunnitellut aikataulut, tuen ja turvan sekä valmiit verkostot. Vaikka ulkopuolisen tuottajan kustannus tuntuisi äkkiseltään isolta, jää monesti laskematta yhtälöön mukaan ammattituottajan tehokkuus.  Ammattilaisella on myös kyky asettaa realistinen aikataulu ja pysyä siinä – tapahtumaviikolla ei tarvitse panikoida sitä, mistä saadaan extempore tilattua unohtuneet kyydit tai skumpat kaatamatta budjettia tai menettämättä yöunia.

Pandemiatilanne nostaa tapahtuma-ammattilaisen arvoa ennestään: pitää sitten huolehtia fyysisen tapahtuman terveysturvallisuudesta tai siirtää pikapikaa uusien rajoitusten noudattamiseksi tapahtuma täysin virtuaaliseksi, ei kokeneella tuottajalla mene sormi suuhun. Tapahtumatuottajan uuteen arkeen kuuluu koronarajoituksista ja -toimintamalleista ajantasalla pysyminen, vaikka monesti tuntuukin, että lähes päivittäin muuttuvista ohjeista on vaikea saada selkoa. Lisäksi monissa liemissä keitetty tuottaja ei saa stressikäyrää nousemaan kovin pienistä; ennakkoon suunniteltu tapahtuman virtuaalitoteutus ei hätkäytä ammattituottajaa, vaan tapahtuma viedään maaliin kuin muutoksia ei olisi ilmennytkään.

Huikea Tapahtumatoimisto tuo henkilöstötapahtumiin järjestämistään myynnillisistä tapahtumista ammennettua suunnitelmallisuutta ja tapahtuman tarkoituksen ja tavoitteen syvällistä ymmärtämistä. Huikean vahvuudet löytyvät tapahtuman tavoitteen mukaisesta käsikirjoittamisesta ja suunnittelusta. Työskentelemme mielellämme yhdessä asiakkaan kanssa, mutta tarvittaessa koko tuotanto pienintäkin yksityiskohtaa myöten voidaan hoitaa ammattitaitoisen tiimimme välityksellä. 

© Miikka Varila

Mikä tekee teidän työpaikastanne erityisen?

Parhaat läpät, paras tiimihenki tai jatkuva pieni skabailu, joka saa kaikki toistuvasti ylittämään itsensä?

Koska jokainen tapahtuma on uniikki, kaivamme yhdessä esiin sen, mikä tekee teidän työyhteisöstänne uniikin, ja tuomme sen osaksi tapahtumaa. Koska tiedämme myös, että budjetit on annettu ylhäältä ja ovat monesti rajallisia, olemme luoneet mallin, jonka ansiosta tapahtuman voi tavoitteita tinkimättä toteuttaa kustannustehokkaasti. Mallissamme tapahtuma koostuu erilaisista moduuleista, joita voi valita mukaan haluamansa. Tällainen tapahtuman luontimalli mahdollistaa myös sujuvan työskentelyn yhdessä – mikäli teillä on tiedossa paras mahdollinen tapahtumapaikka ja sovittuna lyömätön diili, voidaan työnjako sopia sen mukaisesti.

 

Huikea Tapahtumatuotanto - C-Miikka-varila

© Miikka Varila

 

Kuinka Huikea toteuttaa tiimipäiviä?

Huikea on selvinnyt koronan läpi toistaiseksi kuuntelemalla asiakkaitaan erityisen tarkalla korvalla, ja seuraamalla ympäröivän maailman tarpeita. Tällä hetkellä, kun koronaa on takana lähes kaksi vuotta, on suosituimmaksi tuotteeksemme noussut moduuleista koottavat henkilöstöpäivät. Niissä yhdistyy niin kustannustehokkuus, uniikkius, joustavuus kuin se tärkein: jokaisen yrityksen tärkeimmän pääoman, eli henkilöstön, muistaminen ja palkitseminen.

Koostettaessa tapahtuma erilaisista moduuleista, voi lopputulos olla mitä tahansa valittujen moduulien mukaan. Yksi suosituimmista kokonaisuuksistamme lainaa teemansa festareista, josta on napsittu festaripassien ympärille rakennettua tiimiytymistä, open micissä heittäytymistä ja parhaiden hetkien tallentamista polaroid-kuviin. Yhtä hyvin lopputulos voi olla asiallisen juhlava, kun vaihdetaan festarisomisteet valkoliinaisiin pöytiin, polaroidit järjestelmäkameraan ja dress code festareista iltapukuun. Millaisista elementeistä teidän juhlanne koostuvat?

 

Mitä Huikean toteuttama tiimipäivä kustantaa?

Hinnaston tai hintaesimerkin koostaminen tapahtumapalveluille on aina haastavaa jokaisen tapahtuman uniikin luonteen vuoksi.

Alta voit ladata esimerkkibudjetin sadan vieraan henkilöstöpäivästä. Esimerkki on keskiarvo suosituimmista palveluistamme, joten sillä voi varmasti moni hahmottaa suuntaviivoja tapahtuman kustannuksille. Kuitenkin jokainen tapahtuma käynnistetään sillä, että hinnat ja työtunnit tarkistetaan jokaista asiakasta varten, ja käydään läpi yksilölliset toiveet esimerkiksi esiintyjien, teeman ja somistuksen osalta. Toteutamme aina asiakkaan ja halutessa koko tiimin toiveita vastaavan tapahtuman, emmekä toteuta esimerkin tapahtumaa liukuhihnalta kaikille – ellei niin tietysti erikseen toivota.

 

Haluatko kuulla lisää?

Katso yhteystietomme, jätä tarjouspyyntö alle tai varaa tapaaminen kalenteristamme, niin jutellaan lisää aiheesta! Alustava rupattelu ei velvoita vielä mihinkään, vaan kerromme mieluusti lisää, millaisista moduuleista juuri teidän tiimipäivänne voisi koostua, ja miettiä millainen tapahtuman teema kuvaisi työkulttuurianne parhaiten!

 

Haluatko markkinointisi herättävän tunteita?

Me Huikealla haluamme. Siksi tapahtumat ovat väylämme onnistuneeseen markkinointiin suurien tunteiden ja aitojen reaktioiden herättämisen kautta.

Kysymys on vain, puhummeko sinun bisneksestäsi, vai jonkun muun?

Varaa tapaamisaika Anniinan kalenterista, niin keskustellaan lisää!

Huikea Tapahtumatuotanto - Sisu Business

Tavataanko?

Käydään läpi, millaisella tapahtumalla luomme elämyksen, joka sitouttaa olemassa olevat asiakkaanne ja tuo tusinoittain uusia.

Merkitse sopiva tapaamisajankohta suoraan Anniinan kalenteriin! Kalenterista voi valita, haluatko tavata etänä, toimistollamme Tampereella vai keskustella puhelimessa.

Ps. Tapaamisen sopiminen ei tietenkään sido mihinkään!

Kuinka saavutamme kunnianhimoisen tavoitteemme?

Alta pääset tutustumaan, millaisin asein tuomme tunteita markkinoinnin kentälle. Lue lisää tarjoamistamme tapahtumapalveluista:

Ollaan kuulolla!