Pidimme tiistaina Huikean toimistolla tapahtuman, jossa jaoimme Hurja Median somesparraajien kanssa messuille osallistumisen vinkkejä seuraavien K50-festarien näytteilleasettajille. Blogitekstissä on tiivistetty Huikean vinkit messuilla menestymiseen, ja tekstin lopusta löytyy linkki Hurja Median blogiin, jossa on heidän esittelemänsä vinkit sosiaalisen median hyödyntämiseen, sekä Hehku Visualin Johannan tiivistelmä somevinkeistä.

Miten menestyä messuilla?

Saadaksesi maksimaalisen hyödyn messuille osallistumisesta, tulee osallistumisen tavoite miettiä tarkkaan. Millainen mielikuva yritykseesi ja sen tuotteisiin tai palveluihin halutaan sitoa? Mitkä ovat tapahtuman tärkeimmät lähtökohdat ja tavoitteet? Konkreettinen tavoite esimerkiksi uusien liidien määrästä edesauttaa tavoitteisiin pääsemistä ja niiden ylittämistä. Ei tule unohtaa myöskään somenäkyvyyden valjastamista hyötykäyttöön. Luvassa Hurja Median 5 vinkkiä somesta boostia messuiluun. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Miten erottautua

Miten erottautua messuilla muista näytteilleasettajista? Miten juuri sinun tuotteesi tai palvelusi herättäisi mielenkiinnon ja jäisi kävijöiden mieleen? Kävijöiden houkuttelemiseksi kannattaa ehdottomasti suunnitella jotain interaktiivista tekemistä, esimerkiksi peli, jota on hauska ja helppo tulla kokeilemaan. Voit toki tehdä messuosastosta myös esimerkiksi kokonaan pinkin ja palkata julkkiksen ständille promoamaan tuotetta, mikä vain parhaiten sopii brändisi ilmentämiseen? Messuosaston suunnittelussa pitää tietysti ottaa aina huomioon käytettävissä oleva tila. Mikäli tilaan ei voi tuoda erikoisia laitteita tai muuta rekvisiittaa, voi messuosaston henkilökunta huomioida näyttävyyden ja erilaistumisen esimerkiksi pukeutumistyylissään.

Jaa Twitterissä!

Tweet: Messuilla onnistuminen on monen tekijän summa, mutta tärkein asia on luoda oikeanlainen energia ja positiivinen fiilis messuvieraalle!

Lue lisää: https://ctt.ac/74fNP+

Huippumyyjät ja tilanteen luonteeseen sopiva henkilökunta

Avaintekijä messuilla onnistumiseen on ehdottomasti messutyöntekijä! Paraskaan viesti, palvelu tai tuote ei tule kuulluksi, mikäli promohenkilö messuilla ei ole motivoitunut työhönsä. Vaikka tavoitteena olisi tehdä kauppaa messuilla, onko myyntihenkilöstönne tottunut tapaamaan asiakkaitanne kasvotusten? Mikäli teiltä ei löydy positiivista, motivoitunutta, pelotonta ja ahkeraa ammattilaista hommaan, suosittelen ehdottomasti käyttämään eri esiintymistaidon ammattilaisia. Messujen kohdeyleisö on hyvä myös aina huomioida erikseen messuhenkilöstön valinnassa. Esimerkiksi yli viisikymppisille suunnatuilla messuilla, ständillä olisi hyvä olla samaa ikäluokkaa edustava henkilö me-hengen luojana.

Miten edetä messukontaktien kanssa

Messuilta tulee aina suuri määrä tärkeitä kontakteja. Tuotteestasi ja palvelustasi riippuen, mieti ennakkoon miten edetä messukontaktin kanssa, saadaksesi mahdollisimman tehokkaasti vietyä agendaasi eteenpäin. Muista käyttää kontaktien tallentamiseen jotain sähköistä palvelua, mihin saat suoraan ylös mitä on puhuttu ja sovittu. Kysytkö yhteystiedot ja sovitko jo suoraan päivän milloin soitat tai tulet käymään asiakkaan luona? Mikäli tarkoituksenasi on levittää mahdollisimman paljon tietoa asiastasi anna käyntikorttisi ja esite mukaan mistä löytyy lisätietoja ja ohjaus nettisivuille.

Se kaikkein tärkein asia messuilla menestymiseksi

Messuilla onnistuminen on monen tekijän summa, mutta tärkein asia on luoda oikeanlainen energia ja positiivinen fiilis messuvieraalle. Kynnys hypätä käytävältä vuorovaikutukseen messuedustajan kanssa täytyy olla mahdollisimman matala. Kävijän pitää uskaltaa tulla kuuntelemaan, mitä teillä on sanottavana. Ystävällinen, aito hymy vie toki jo pitkälle.

Tiivistelmä

Tavoitteet: Messuilla menestymiseen vaaditaan messujen tavoitteiden kiteytettämistä ennen ensimmäistäkään toimenpidettä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Erottautuminen: Mieti miten kiinnität kävijöiden huomion!

Messuedustajat: Onko messuedustajiksi valittu juuri ne oikeat henkilöt menestyksen varmistamiseksi?

Liidit tehokkaaseen käyttöön! Suunnittele miten keräät liidejä ja miten käyt saadut liidit läpi.

Somesta buustia messuiluun

Miten suunnittelette ennakkoon tapahtumasomea? Tiedättekö kenelle viestitte? Hyödynnättekö Facebook-tapahtumia? Oletteko sosiaalisia? Mm. Likkojen Lenkin, lukuisten messu- ja ammattitapahtumien sekä konserttien sosiaalisten medioiden taustalla häärivä Hurja Median tiimi kertoi iltapäivässä viisi tärppiä onnistuneeseen tapahtumasomeen. Hehku Visualin Johanna tiivisti asian kuvamuotoon.

Mikäli haluat lukea lisää aiheesta, niin klikkaa itsesi Hurja Median blogiin ja poimi vinkit talteen.

 

Klikkaa kuva isommaksi! (c) Johanna / Hehku Visual

 

Kirjoittaja

 

Lue myös!

Onko verkostoituminen messuilla uhka vai mahdollisuus?

 


Piditkö kirjoituksesta? Pinnaa se talteen! 📌