Messupaikat eivät ole halpoja ja messuille osallistumiseen tulee tehdä ennakkovalmisteluja, kuten varata esitteitä, tarjottavaa, tehdä matkajärjestelyt ynnä muuta. Kannattaako messuille siis varata yrityksen kallista aikaa ja resursseja?

Missä muualla pääsisi kuitenkaan tapaamaan kasvotusten juuri sitä oikeaa, yrityksellen tärkeää kohderyhmää yhtä dynaamisesti ja tehokkaasti päivän tai muutaman aikana? Markkinointia ei voi, eikä kannata kokonaan automatisoida. Asiakkaille tuotetaan arvoa oikean kohtaamisen kautta. Messuilla tärkeintä on keskustella henkilökohtaisesti, testata tuotetta tai palvelua ja luoda positiivisia muistijälkiä ja tunnesiteitä. Tätä on hyvin vaikea tai miltei mahdoton tehdä digitaalisesti. Läsnäololla oikeissa tapahtumissa viestitään positiivisia asioita brändistä ja osoitetaan aktiivisuutta.

Jaa Twitterissä!


Tulevaisuustutkijoiden mukaan on trendi kohdata asiakkaat kasvokkain. Toisin kuin koneäly, ihminen voi tarjota henkilökohtaisen tunteen. Asiakkaan kohtaaminen ilman välikäsiä on kilpailuetu nyt ja tulevaisuudessa.

Kuva: Unsplash

Nykyään kaikista tuotteista ja palveluista kysytään asiakaspalautetta. Kun asioit esimerkiksi puhelimitse pankissa saatat saada automatisoidun asiakaspalautekyselyn ja asioidessasi kivijalkaliikkeissä voit uloslähtiessäsi arvostella tyytyväisyyttäsi palveluun iPadilla. Suunta on oikea, sillä palutteen saaminen on ensiarvoisen tärkeää, kehittääksesi toimintaa asiakaslähtöisempään suuntaan. Aito vuorovaikutus ja oikeiden jatkokysymysten esittäminen asiakkaan mukaisesti jää kuitenkin pintaraapaisuksi. Aito vuorovaikutus syntyy asiakkaan kohtaamisessa kasvotusten. Heidän mielipiteidensä kuunteleminen ja arvostaminen oikeassa hetkessä tuo paljon enemmän lisäarvoa yrityksellesi kuin satunnainen peukku tai hymiö.

Lähde siis rohkeasti sinne missä asiakkaasikin ovat, vaikka se vaatisikin rohkeutta olla aidosti läsnä.

 

Kirjoittaja

 

Lue myös!

Kuinka asiakkaamme Visit Naantali on hyödyntänyt messunäkyvyyttä?

 


Piditkö kirjoituksesta? Pinnaa se talteen! 📌