Mediatiedote / Päivitetty 24.1.2024

Turun K50-messuilla sitä saa mitä tilaa: roppakaupalla hyvinvointia ja matkailua

Vuonna 2024 Turun K50-messut on toteutettu kävijöiden näköisiksi. Aiemmin toteutetun kävijäkyselyn vastaukset näkyvät suoraan tapahtumassa. Eniten toiveita sai matkailuun ja hyvinvointiin panostaminen, joista hyvinvointi nostettiin pääteemaksi.

K50-messut ovat aikuisten, eli yli viisikymppisten, oma tapahtuma, joilla mm. puhutaan seksuaalisuudesta, opetellaan niin tanssimaan kuin hengittämäänkin, koetaan kulttuurimaistiaisia ja varaillaan retkiä, reissuja ja pidempiäkin matkoja.

Tapahtuma on sopivasti juuri ennen ystävänpäivää, joten mikä olisikaan parempi hetki kerätä koko ystäväporukka yhteen ja viettää hauska lauantaipäivä?

Juuri yhdessä ystäväporukan tai vaikka kumppanin kanssa onkin hyvä tutustua K50-messujen toiseen pääteemaan: Matkailuun. Messuille on lanseerattu ensimmäistä kertaa Matkailukäytävä, jonka varrella lähes 30 näytteilleasettajaa on kertomassa omista matkatarjouksistaan, kulttuuritarjonnastaan, parhaista aktiviteeteista ja kiinnostavimmista majoituksista. Matkailukäytävän läpi kulkemalla on helposti suunniteltu ja bookattu seuraavat lomat tai ainakin viikonloput!

Ohjelmalavalla taas keskitytään voimaan hyvin, ja siellä kuullaan esimerkiksi miten on mahdollista juosta 100 kilometriä vaikka vielä satavuotiaana tai kuinka lihasvoiman kehittämisellä voi lisätä elämänlaatua. Puhumassa mm. Trinitas Lääkäripalvelut Oy:n johtava lääkäri sekä geriatrian erikoislääkäri Arvo Haapanen. Messulavan ohjelma:

11.15 Juontajan tervehdys: K50-messujen parhaat tarjoukset ja messuvinkit!
11.45 Vauhtisammakko: Kehonkoostumus ja sen muokkaaminen treenin ja ruokavalion avulla. Tarkastelussa omaan ikään liittyvät riskitekijät ja realistiset tavoitteet matkalla kohti parempaa terveyttä.
12.00 Suomen Seniorihoiva: Näin tunnistat läheisesi kotihoidon tarpeet
12.15 Sons of solar: Tule keskustelemaan, miten kodista voitaisiin saada energiaomavarainen!
12.30 Amorin: Miten ylläpitää hyvinvointia ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin iästä riippumatta? Täsmävinkit seksuaalisuuden äärelle pysähtymiseen ja omannäköisen elämän ilmentämiseen. Puhumassa erityistason seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja-kätilö Susanna Alhonkoski, Amorin Oy
12.45 Trinitas Lääkäritalo: Lihasvoimalla elämänlaatua! Puhumassa Arvo Haapanen, Trinitas Lääkäripalvelut Oy:n johtava lääkäri sekä geriatrian erikoislääkäri
13.00 Pasmiini: Haluatko ovimatosta oman elämäsi johtajaksi? – Tunne kehosi, rakastu itseesi!
13.15 Aurinkolahden laki: Testamentit ja verosuunnittelu
13.30 Tanssiteatteri ERI: Valkopesu – linkoaa ajatuksia ja huuhtelee ennakkoluuloja
13.45 TSL TURKU: Vironkielinen naiskuoro ja Seniorilaulajat esiintyvät
14.00 Reumaliitto: Hyvinvointia omalle polullesi
14.30 ANNAsport: Suomijumppa
15.00 Liikuntakeskus Pajulahti: Tasapainoharjoittelu
15.15 Hyvinvointivalmennukset & Neurosonic klinikka Turku: RESET: Nuku paremmin – stressaa vähemmän!
15.30 Anu Niemi: Tehdään yhdessä: Kasvojooga
15.45 Vauhtisammakko: 100km juosten satavuotiaana? Miten pitää kuntoa yllä mahdollisimman pitkään ja maksimoida terveiden elinvuosien määrä.
16.15 Tanssiseura Sekahaku ry: Tanssinäytös ja fuskun perusteet -pikakurssi
16.45 Tulevat K50-messut ja tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Pääpalkinnon tarjoaa Bergvikin kartano

Ohjelmalavan ulkopuoleltakin löytyy ohittamattomia tarjouksia ja kiinnostavia uusia tapoja hoitaa ja ylläpitää terveyttä.

K50-messuilla olisi hyvinvointitärppejä vaikka muille jakaa, josta erityisen suurta kiinnostusta on herättänyt mahdollisuus kehonkoostumusmittaukseen. Vauhtisammakko on luvannut mitata kehonkoostumuksen veloituksetta kaikilta kävijöiltä, joita kropan nykytila mietityttää. Saman asian äärellä on myös Liikkuvuusharjoittelu, jonka pisteellä voi tehdä liikkuvuuden pikatsekkausen, eli yksilöllisen liikkuvuustestin, jonka tulos auttaa ymmärtämään, mihin oma keho eniten kaipaisi apua.

K50-messuilla hyvinvointi ei kuitenkaan tarkoita vain liikuntaa tai etenkään painon tarkkailua. Hyvinvointia on myös seksuaalisuus, josta puhumassa erityistason seksuaaliterapeutti ja sairaanhoitaja-kätilö Susanna Alhonkoski Amorin Oy:stä. Lisäksi Amorinilla on esittelypiste tapahtumissa, joilla pääsee hypistelemään ja shoppailemaan aikuisten leluja, ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä. Amorinissa pisteellä kysymyksiin vastaa koulutetut ammattilaiset, ja pohdintoihin suhtaudutaan kuin mihin tahansa hyvinvointiin liittyvissä asioissa, ei hihitellen tai vitsaillen.

Messut juontaa ihastuttava Anu Niemi. Anu tunnetaan näyttelijänä sekä teatteri- ja joogaopettajana. Juontojen ja ohjelman lomassa tapahtumalavalla on luvassa mm. trendikästä kasvojoogaa sekä lempeitä hengittelyharjoituksia.

Ensimmäisille 200 messuvieraalle jaetaan tutusti messukassit, minkä lisäksi nopeimmille on luvassa myös Tampereen Jäätelötehtaan jäätelöt. Viimeisenä ohjelmanumerona suoritetaan tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Messuarvonnan pääpalkintona on viikonlopun irtiotto Bergvikin kartanon rantahuvila Honkaniemessä.

K50-messujen yhteistyökumppaneita ovat Logomo, Naantali Spa, Ruissalo Spa, Sons of Solar, Trinitas Lääkäritalo, Suomen Seniorihoiva ja OmaSP. Sons of Solarin pisteellä pääset keskustelemaan, miten kodistasi voitaisiin saada energiaomavarainen! Trinitas Lääkäritalo on paikallinen ja kotimainen lääkäritalo Sinulle yli 50-vuotias, jossa Sinua palvelevat terveydenhuollon ammattilaiset toimipisteellämme kävelykadulla sekä kotonasi. Tarvitseeko läheisesi apua arkeensa? Suomen Seniorihoiva on kiireettömän kotihoidon edelläkävijä, jolta saa kaikki ikäihmisten tarvitsemat palvelut samalta tiskiltä 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. OmaSp on tyytyväisten asiakkaiden pankki. Meillä hoidat raha-asiasi tutun asiantuntijan kanssa. Turvallisesti digikanavissa, suoralla puhelinnumerolla tai konttorissa paikan päällä. Valinta on aidosti sinun. Tapaat asiantuntijamme K50 -messuilla osastolla 5! Kerromme mielellämme myös talletusratkaisuistamme.💚 Yhteistyökumppaneihin pääsee tutustumaan heidän esittelypisteillään tapahtumassa!

 

K50-messut Turku 2024

Turun K50-messut 10.2.2024, Logomo.

Tapahtuma on avoinna kävijöille klo 11-17. K50-messuille on vapaa pääsy.

 

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Anniina Raatikka, [email protected], 040-5768761

Nettisivut: www.k50messut.fi/turku

 

Kuvapankki

Tapahtuman mediapankista löydät kuvia menneistä tapahtumista.

Turun K50-messut juontaa Anu Niemi.

Turun K50-messut juontaa Anu Niemi.

 

Uupuiko se täydellinen kuva? Kysymällä lisää: [email protected] tai 0503595573