Mediatiedote 9.8.2022

Turun K50-messuilla 2022 nautitaan kulttuurista!

Mediatiedote: K50-messut juhlistavat kulttuuria syksyllä 2022 Turun Logomossa.

Messuilla kuunnellaan rokkia, tutustutaan matkailu- ja kulttuuritarjontaan, ja oikaistaan pölyttynyttä käsitystä siitä, että viisikymppisenä elämä olisi ohi. K50-messut haluavat tarjota paikan, jossa voi jatkaa nuoruutta lasten lähdettyä kotoa, kypsässä ja samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. 

 

Turun K50-messut järjestetään ensimmäistä kertaa Turun Logomossa, lauantaina 3.9.2022. Kuten koko tapahtuma- ja kulttuuriala, K50-messut ovat joutuneet joustamaan pandemian vuoksi. Nyt K50-messut juhlistavatkin sen kunniaksi kulttuuria. Tapahtumassa nähdään paljon erilaisia teatterimaistiaisia, ja kuullaan tulevista kulttuuririennoista. Messuilla voi tutustua mm. Aurinkobaletin, Tanssiteatteri ERI:n, Raision teatterin, Teatteri Faken ja monien muiden kulttuuritoimijoiden tulevaan ohjelmaan. Tämän lisäksi tapahtumassa voi ostaa lippuja ja suunnitella tulevia reissuja ja retkiä niin kotimaan kuin ulkomaidenkin matkatarjonnan merkeissä.

Tapahtuman juontaa rakastettu näyttelijä ja juontaja Nicke Lignell, joka vuosien varrella on esiintynyt niin elokuvissa kuin viihdeohjelmissa ja tv-sarjoissa, kuten parhaillaan pyörivässä Syke-sairaalasarjassa.

Pääsymaksuton tapahtuma tarjoaa monipuolista viihdettä ja samalla pääsee tutustumaan lukuisiin kiinnostaviin harrastuksiin, tuotteisiin ja palveluihin, kuten kauneudenhoitoon, hyvinvointiin, terveyteen, kodinsisustukseen ja kulttuuriin. Kaiken kaikkiaan noin 100 erilaista näytteilleasettajaa tarjoavat jokaiselle kävijälle mahdollisuuden löytää jotakin itseään kiinnostavaa: muotia, kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia kuin remontointia ja harrastusmahdollisuuksia.

Ohjelmalavalla kuullaan kulttuuritarjonnan lisäksi mm. ihastuttavaa Eija Ahvoa, joka laulaen kertoo työstään Unicefin hyväksi. Mukana myös asiapitoisempia tietoiskuja, kuten Sherhood.comin paneelikeskustelu, joka voi auttaa löytämään ikääntyvälle läheiselle oikeat palvelut kotiin sekä Pharma Nordin luento Geenien vaikutuksesta hormonitoiminnalle. Messujen lopulla Tanssiseura Sekahaku tarjoaa tanssinäytöksen ja fuskun perusteet -pikakurssin, jossa kaikki halukkaat pääsevät treenaamaan fuskun askelia.

Turun K50-messuilla esiintyy kahdesti Scandinavian Hanks, joka soittaa hittibiisejä urbaanin ronskilla hillbilly-otteella. Bändin kantrisovitukset on tehty huumorilla mutta alkuperäisiä kunnioittaen. Hanksien laajasta ohjelmistosta löytyy hittejä legendaarisilta artisteilta, kuten Hank 3, Guns ‘N Roses, AC/DC, Ramones ja DAD.

Tapahtuma tarjoaa yllätyksiä alusta loppuun. Ensimmäisille 200 messuvieraalle jaetaan tutusti messukassit, ja viimeisenä ohjelmanumerona suoritetaan tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Långvik Congress Wellness Hotel arpoo tapahtumakävijöiden kesken rentoutumispaketin kahdelle, joka sisältää 1 yön majoituksen, kolmen ruokalajin menun, pääsyn wellness-kylpylään ja kuntosalille sekä herkullisen aamiaisen. Tällä välillä ohjelmalava pursuilee viihdettä läpi päivän:

 

11.00 Nicke Lignell: Juontajan tervehdys

11.15 Serhood.com – Paneelikeskustelu: Miten ikääntyvän läheisen kotona asumista voi tukea ja pidentää?

11.45 Pharma Nord: Geenien vaikutus hormonitoiminnalle

12.15 UNICEF syksyn väreissä. Tervetuloa kuulemaan, kun Eija Ahvo kertoo ja laulaa UNICEF-työstä maailman lasten hyväksi.

12.30 Aurinkolahden laki: Tietoisku

12.45 Scandinavian Hanks

13.15 Turun kaupunki: Tietoisku

13.30 Lehmirannan lomakeskus: Tietoisku

13.45 Hovilan kartano: Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa!

14.00 Aurinkobaletti: Katkelma teoksesta Illallisvieraita

14.15 painoklinikka.fi: Tietoisku

14.30 Scandinavian Hanks

15.00 Recuror: Tietoisku

15.15 Tanssiteatteri ERI: Kohtauksia teoksesta: Carmen – intohimoa ja kohtalon voimaa

15.30 Raision Teatteri – teatteria ilolla ja tunteen palolla

15.45 Aurinkobaletti: Katkelma teoksesta Illallisvieraita

16.00 Teatteri Fake: Makupaloja Veriveljet-musikaalista

16.15 Tanssiseura Sekahaku: Tanssinäytös ja fuskun perusteet -pikakurssi

16.45 Nicke Lignell: Tulevat K50-messut ja tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Palkinnon tarjoaa Långvik Congress Wellness Hotel

 

Turun K50-messut järjestetään ensimmäistä kertaa Logomon upeissa puitteissa, jotta tapahtumaan voidaan tarjota väljemmät ja ensiluokkaisesti ilmastoidut tilat kävijöiden viihtyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi. Tapahtuma tarjoaa samalla oivan mahdollisuuden tutustua Logomon uuteen kulkureittiin piha-alueiden uudistuksen jälkeen! Näppärimmin Logomoon pääsee uutta, kaupungista radan yli kulkevaa kävelyputkea pitkin, jolloin mahdollisen auton voi pysäköidä keskusta-alueelle. Tapahtumaan kannattaakin saapua ensisijaisesti jalan tai julkisilla. Logomon pihassa on ainoastaan yksittäisiä parkkiruutuja, jonka vuoksi suosittelemme autolla tulijoita jättämään auton keskustaan ja testaamaan kävelyputken! 

K50-messujen yhteistyökumppaneita ovat Turun Kaupunki, Unicef, TMH Service, Pharma Nord, Naantalin kylpylä ja Sherhood.com. Naantalin Kylpylä on palkittu kylpylähotelli Naantalin idyllisen vanhan kaupungin kyljessä. Viime vuosina monia uudistuksia kokeneesta kylpylästä löytyy muun muassa monipuolisia huonevaihtoehtoja, laadukkaita ravintoloita sekä ylellinen kauneushoitola. Serhood on palvelu, joka kokoaa kaikki kotiin tuotavat palvelut yhteen paikkaan!

Tapahtumassa huolehditaan terveysturvallisuudesta erityisellä tarkkuudella, ja huomioidaan tarvittaessa voimassaolevat viranomaisohjeistukset, jotta tapahtumaan voi tulla turvallisin mielin. Saavuthan tapahtumaan vain terveenä!

 

K50-messut Turku 2022

Logomo, Turku

Lauantai 3.9.2022 klo 11-17

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

 

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Anniina Raatikka, [email protected], 040-5768761

Nettisivut: www.k50messut.fi/tampere

 

Kuvapankki

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

K50-messut 2021 Tampere

Nicke Lignell

Nicke Lignell