Mediatiedote / Päivitetty 5.3.2024

Tampereen K50-messut: Sitä saa mitä tilaa – roppakaupalla hyvinvointia ja matkailua

Vuonna 2024 Tampereen K50-messut on toteutettu kävijöiden näköisiksi. Aiemmin toteutetun kävijäkyselyn vastaukset näkyvät suoraan tapahtumassa. Eniten toiveita sai matkailuun ja hyvinvointiin panostaminen, joista hyvinvointi nostettiin pääteemaksi. 

K50-messut ovat aikuisten, eli yli viisikymppisten, oma tapahtuma, joilla mm. puhutaan seksuaalisuudesta, opetellaan niin tanssimaan kuin hengittämäänkin, nautitaan kulttuurimaistiaisia ja varaillaan retkiä, reissuja ja pidempiäkin matkoja. Messut tarjoavat mitä parhaimman hetken kerätä koko ystäväporukka yhteen ja viettää hauska lauantaipäivä!

Juuri yhdessä ystäväporukan tai vaikka kumppanin kanssa onkin hyvä tutustua K50-messujen toiseen isoon teemaan: Matkailuun. Messuilla on mukana lähes 90 matkailu- ja kulttuurialan näytteilleasettajaa kertomassa omista matkatarjouksistaan, kulttuuritarjonnastaan, parhaista aktiviteeteista ja kiinnostavimmista majoituksista. Messut läpi kiertämällä on helposti suunniteltu ja bookattu seuraavat lomat tai ainakin viikonloput!

Ohjelmalavalla keskitytään voimaan hyvin, ja siellä tehdään yhdessä esimerkiksi Gladiaattorit-sarjasta tutun Milena Vaittisen ohjaamana lempeitä liikkeitä niskahartiaseudun avaamiseen tai kuullaan kuinka lihasvoiman kehittämisellä voi lisätä elämänlaatua. Puhumassa mm. Trinitas Lääkäripalvelut Oy:n johtava lääkäri sekä geriatrian erikoislääkäri Arvo Haapanen. Messulavan ohjelma:

11.15 Juontajan tervehdys: K50-messujen parhaat tarjoukset ja messuvinkit!
11.30 Pharma Nord-luento: Hidasta ikääntymistä! Luennoitsijana Merja Lindström, luontaistuote- ja geenitulkintakouluttaja, tietokirjailija
12.00 Asuntosäätiö: Uusi koti yli 55-vuotiaalle – miksi muuttaa asumisoikeusasuntoon?
12.15 Saimaan kauniit Juva, Sulkava ja Puumala kutsuvat kylään!
12.30 Työväen Musiikkitapahtuma: Ilmakitaran soittoa ja festivaalitunnelmaa
12.45 Trinitas Lääkäritalo: Lihasvoimalla elämänlaatua! Puhumassa Arvo Haapanen, Trinitas Lääkäripalvelut Oy:n johtava lääkäri
13.00 Hammaslääkäriasema Helmiäinen: Hymyillen hyvinvointiin – suunterveyden ja monipuolisen ravinnon yhteys
13.15 Valmennuskeskus MTC: Tehdään yhdessä: Lempeitä liikkeitä niskahartiaseudun avaamiseen. Ohjaajana Milena Vaittinen
13.30 Visit Kokkola: Kokkola lumoaa historiallaan ja meren läheisyydellä. Koe kiehtovat tapahtumat, herkulliset ravintolat ja ainutlaatuinen luonto. Tervetuloa nauttimaan Kokkolan elämyksistä!
13.45 My Fascia: Vaivaako lonkka? Vipattaisiko tanssijalka enemmän kuin lonkkasi antaa periksi? Onko hiihtolenkin tuloksena lonkan kolotus? Tule kuuntelemaan vinkit lonkkien omatoimiseen huoltoon!
14.00 TAUKO
14.15 Tanssiteatteri  MD: Full Moon Effect-osio kor. Joel Alalantela
14.30 Panssarimuseo: Perinteitä – yhteistyötä – iskuvoimaa, panssaritarinaa Parolasta
14.45 Tankoleidit: Shape of My Heart  -tankotanssinäytös
15.00 Pirkanmaan Hyvinvointialue: Vinkkejä sähköiseen asiointiin ja itsehoito-ohjelmien hyödyntämiseen
15.15 Aito Säästöpankki: Miten tahdon asioitani hoidettavan, jos sairastun vakavasti, tai jos kykyni tehdä päätöksiä heikkenee, kun vanhenen? Puhumassa pankkilakimies Henna-Riikka Tuomainen, Aito Säästöpankki
15.30 Anu Niemi: Tehdään yhdessä – Kasvojooga
15.45 Amorin: Miten ylläpitää hyvinvointia ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin iästä riippumatta? Täsmävinkit seksuaalisuuden äärelle pysähtymiseen ja omannäköisen elämän ilmentämiseen. Puhumassa erityistason seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja-kätilö Susanna Alhonkoski, Amorin Oy
16.00 Pasmiini: Haluatko ovimatosta oman elämäsi johtajaksi? – Tunne kehosi, rakastu itseesi!
16.15 Reumaliitto: Hyvinvointia omalle polullesi
16.30 Maailmantanssi ry: Tanssinäytös – Maailmantanssit kaikille!
16.45 Tulevat K50-messut ja tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Pääpalkinnon tarjoaa Tahko Chalets

Ohjelmalavan ulkopuoleltakin löytyy ohittamattomia tarjouksia ja kiinnostavia uusia tapoja hoitaa ja ylläpitää terveyttä. K50-messuilla olisi hyvinvointitärppejä vaikka muille jakaa, josta erityisen suurta kiinnostusta on herättänyt mahdollisuus kehonkoostumusmittaukseen. Liikuntakeskus Pajulahti on luvannut tehdä inbody-mittauksen veloituksetta kävijöille, joita kropan nykytila mietityttää. 

K50-messuilla hyvinvointi ei kuitenkaan tarkoita vain liikuntaa tai etenkään painon tarkkailua. Hyvinvointia on myös seksuaalisuus, josta puhumassa erityistason seksuaaliterapeutti ja sairaanhoitaja-kätilö Susanna Alhonkoski Amorin Oy:stä. Lisäksi Amorinilla on esittelypiste tapahtumissa, joilla pääsee hypistelemään ja shoppailemaan aikuisten leluja, ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä. Amorinissa pisteellä kysymyksiin vastaa koulutetut ammattilaiset, ja pohdintoihin suhtaudutaan kuin mihin tahansa hyvinvointiin liittyvissä asioissa, ei hihitellen tai vitsaillen.

Messut juontaa ihastuttava Anu Niemi. Anu tunnetaan näyttelijänä sekä teatteri- ja joogaopettajana. Juontojen ja ohjelman lomassa tapahtumalavalla on luvassa mm. trendikästä kasvojoogaa sekä lempeitä hengittelyharjoituksia.

Inspiraatiota eksoottisemman harrastuksen pariin tarjoaa upeat +50-vuotiaat Tankoleidit, jotka esittävät messuilla Shape of My Heart  -tankotanssinäytöksen. 

Ensimmäisille 200 messuvieraalle jaetaan tutusti messukassit. Viimeisenä ohjelmanumerona suoritetaan tapahtuman pääpalkinnon arvonta. Messuarvonnan pääpalkinnon tarjoaa Tahko Chalet – Golden Resort kokous- ja vapaa- ajankeskus. Palkintona on Golden Resort -majoituslahjakortti, joka sisältää yhden yön majoittumisen paritalohuvilassa 1-8 hlölle.

K50-messut järjestetään Tampere-talolla lauantaina 9.3.2024. Tapahtuma on avoinna kävijöille klo 11-17. K50-messuille on vapaa pääsy nyt ja tulevaisuudessa.

K50-messujen yhteistyökumppaneita ovat Tampere-talo, Asuntosäätiö, Trinitas Lääkäritalo, Työväen Musiikkitapahtuma, Saimaan kauniit Visit Puumala, Visit Sulkava ja Visit Juva, Pharma Nord, Suomen Seniorihoiva ja Hammaslääkäriasema Helmiäinen.

Miksi juuri minun pitäisi tankata vitamiineja, kivennäisaineita tai antioksidantteja? Tuoteasiantuntijat toivottavat messukävijät lämpimästi tervetulleiksi Pharma Nordin osastolle 2 tutustumaan, miten dokumentoidut Bio-sarjan laatutuotteet toimivat terveytesi hyväksi. Ammattitaitoista hammashoitoa Tampereen ydinkeskustassa. Hammaslääkäriasema Helmiäinen tarjoaa mutkatonta ja luotettavaa suun terveydenhoitoa. Tapaat suunhoidon ammattilaiset messupisteellä sekä pääset oppimaan lisää suunterveydestä ja sen yhteydestä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lisäksi pääset käsiksi eksklusiivisiin etuihimme. Trinitas Lääkäritalo on paikallinen ja kotimainen lääkäritalo Sinulle yli 50-vuotias, jossa Sinua palvelevat terveydenhuollon ammattilaiset toimipisteellämme kävelykadulla sekä kotonasi. Tarvitseeko läheisesi apua arkeensa? Suomen Seniorihoiva on kiireettömän kotihoidon edelläkävijä, jolta saa kaikki ikäihmisten tarvitsemat palvelut samalta tiskiltä 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Osasto kuudessa voit fiilistellä Työväen Musiikkitapahtuman festivaalitunnelmaa sekä voittaa VIP-liput kahdelle.

Yhteistyökumppaneihin pääsee tutustumaan heidän esittelypisteillään tapahtumassa!

Lisää voit lukea tapahtumasivuilta; https://www.k50messut.fi/tampere/

 

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Anniina Raatikka, [email protected], 040-5768761

 

Kuvapankki

Tapahtuman mediapankista löydät kuvia menneistä tapahtumista.

Turun K50-messut juontaa Anu Niemi.

Turun K50-messut juontaa Anu Niemi.

 

Uupuiko se täydellinen kuva? Kysymällä lisää: [email protected] tai 0503595573