Mediatiedote 28.10.2020

Millaisen verkoston avulla yritykset voivat selättää korona-kriisin?

Suomalaiset yrittäjät ja yrityselämän edustajat tarvitsevat sitä kuuluisaa suomalaista sisua nyt enemmän kuin ehkä koskaan. Yrityksissä tarvitaan konkreettisia etä- ja nettimyynnin työkaluja, uusia ajatuksia palveluiden ja tuotteiden suunnittelusta, asiakkaiden sitouttamisesta ja strategian kehittämisestä. Myöskin aiempaa korkeammassa arvossa ovat vertaistuki ja kollegoiden vinkit pandemiasta selviämiseen; kuinka hoitaa mieltä ja kestää stressiä, kun kassa ja kalenteri tyhjenevät kilpaa. 

Yritykset miettivät parhaillaan, miten selvitä voittajana vuodesta 2020. Nyt pohditaan tarkkaan, mihin kannattaa panostaa ja minkälaisia uusia avauksia ja taitoja tarvitaan. Yritykset tarvitsevat tällä hetkellä kannustusta, suunnannäyttäjiä ja tekoja. Meidän tulee ylläpitää ja luoda kysyntää, jotta Suomi pysyy pinnalla.

Ratkaisuksi tämän tiedon jakamiseen on luotu LinkedIn-ryhmä, SISU BUSINESS, jossa on mahdollisuus keskustella kokeneiden yrittäjien ja yrityselämän edustajien kanssa sekä verkostoitua muiden tekijöiden kanssa, saada boostia omaan tekemiseen, synnyttää uusia väyliä tehdä kauppaa ryhmänsä jäsenille sekä kannustaa menestymään pandemiasta huolimatta. Kevät 2020 loi tummia pilviä taivaalle lähes kaikkien yritysten ylle, ja nyt on entistä tärkeämpää kääriä hihat ja luoda uusia verkostoja ja sitä kautta kauppaa. Ryhmään haetaan mukaan yrityksiä, yrittäjiä ja organisaatioita, jotka haluavat kääntää pandemia-ajan voitokseen.

SISU BUSINESS-ryhmän tarkoitus on mahdollistaa kaupankäynti sekä ryhmän sisällä, että löytää yhdessä tapoja saada bisnes jälleen kannattavaksi isommilla markkinoilla. SISU BUSINESS -LinkedIn-ryhmän keskustelut ovat kaikkien halukkaiden saavutettavissa. Ryhmän yhteisissä tapaamisissa yhdessä kouluttaudutaan epävarmassa tulevaisuudessa navigoimiseen ja siihen, kuinka tehdä enemmän kauppaa ja millaisia uusia toimintamalleja se vaatii. Ryhmän jäsenet valitsevat itse kouluttajan joukostaan, sekä ajankohtaisimman aiheen, kuten nettibisnes, etämyynti tai LinkedIn:n valjastaminen myynnin työkaluksi.

”Perinteinen järjestötoiminta on eittämättä murroksessa, ja me Pirkanmaan Yrittäjissä haluamme aktiivisesti kehittää ja tukea sen uusia muotoja. Tiedonvaihto ja vertaistuki ovat elinehtoja monille pienyrittäjille, ja SISU BUSINESS -tyyppiset ryhmät ovat todellisia matalan kynnyksen verkostoitumispaikkoja erityisesti nuorille, mutta yhtä lailla kaikille yrittäjille. Uskon, että tulevaisuudessa myös yrittäjäjärjestö toimii muiden tehtäviensä ohella mahdollistajana ja alustana jäsenten keskuudessa syntyvälle verkostomaiselle toiminnalle.”

– Kimmo Pesola, Pirkanmaan Yrittäjät

Suomen yrittäjien toteuttaman kyselyn mukaan nuoret yrittäjät kertovat, että 70 %:lle heidän yrityksistään koronavirus on aiheuttanut ongelmia, mm. myynnin laskua, maksuvaikeuksia ja liikevaihdon laskua. 45 % vastaajista kertoo tarvitsevansa suoraa apua kriisistä selviämiseen.

(Lähde: Kysely nuorten yrittäjien kokemuksista ja koronakriisin vaikutuksista yrittämiseen Kysely toteutettiin 23.7.–20.8.2020)

Moni yrittäjä kaipaa tällä hetkellä vertaistukea ja alustoja myynnin edistämiselle. SISU BUSINESS –ryhmä vastaa osaltaan näihin tarpeisiin. Yrittäjien omaan aktiivisuuteen pohjautuva ryhmä mahdollistaa verkostoitumisen, ja erilaiset tapahtumat ja koulutukset tarjoavat uusia näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen. Tällaiset avaukset ovat todella tervetulleita.”

– Monna Salmi, erityisasiantuntija, Tampereen kaupunki

 

Monelle yritykselle asiakkaiden kasvokkain tapaaminen on ollut elinehto, ja ainoa toimivaksi todettu tapa saada lisää kauppaa. Mitäs nyt, kun se on kielletty? Millainen on yrityspäättäjien resilienssi, kuinka uudessa tilanteessa löydetään uusia toimintamalleja? Kuinka asiakaslähtöisiä yritykset ovat, kohtaavatko muuttuneet osto- ja myyntitavat toisensa? Kuinka henkilöstöä johdetaan kriisissä, saadaanko potentiaali valjastettua uuden tilanteen selättämiseen, vai kuluuko energia pelkoon?

 

Yhteisön taustalla toimivat Pirkanmaan Yrittäjät, Huikea Tapahtumatuotanto sekä Työhuone. Tampereen Kaupunki on mukana mahdollistamassa yhteisön kasvua ja vaikuttavuutta.

SISU BUSINESS -ryhmään voit liittyä osoitteessa: https://www.linkedin.com/groups/8977467/ 

Sekä LinkedIn-ryhmään liittyminen että live-tapaamiset ovat maksuttomia.

Ryhmä on luotu heille, jotka haluavat tehdä kauppaa ja oppia, mitkä asiat ratkaisevat menestyksen vuonna 2021! Nähdään ryhmässä, ja jatketaan keskustelua!

 

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Anniina Raatikka, Huikea Tapahtumatuotanto, [email protected], 040-5768761

Teemu Salonen, Työhuone, teemu@työhuone.fi, 050-3800798

 

 

Kuvapankki

Kuvapankki: https://huikea.net/sisu-business/mediapankki/ 

Kuvia voi vapaasti käyttää kuvituskuvina. Kaikki kuvat © Huikea Tapahtumatuotanto