Kuva Miikka Varila

Cha-ching!

Tässä kirjoituksessa on esiteltynä erilaisia syitä, minkä takia kannattaa harkita yrityksellenne omaa tapahtumaa. Yritystapahtumien tavoite on tuoda yrityksen kassaan lisää rahaa, nostaa brändiä esiin ja vahvistaa asiakasuskollisuutta. Tapahtumassa asiakas pääsee tutustumaan rauhassa tuotteeseen, palveluun ja henkilökuntaan kasvotusten. Ohessa on 5 erilaista hyötyä, joita tapahtumilla voidaan saavuttaa!

1 Live-kohtaamisen tärkeys

Brändin esiintuominen on todella tärkeää, ja syvällinen kohtaaminen kasvokkain syventää sidettä parhaiten. Luomalla kasvokkain yhteyden asiakkaisiin, yleisöön tai jäseniin, pystyt sitouttamaan heitä persoonalisesti ja henkilökohtaisesti sekä vahvistamaan asiakasuskollisuutta. Nämä face-to-face kohtaamiset ovat harvinaisia virtuaalisessa maailmassa ja voivat todella  vahvistaa kiinnostusta yritystäsi kohtaan. Näiden yhteyksien luominen on avainasemassa tekemässä yrityksestäsi kiinnostavan ja asiantuntevan.

 

2 Asiantuntijuuden saavuttaminen

Seminaarin tai ylipäätänsä erilaisten asiantuntijoiden kohtaamisten mahdollistaminen ja kutsuminen yhteen luovat yrityksestäsi kuvaa uusien ideoiden ja yhteistyön eteenpäinviejänä ja edelläkävijänä. Tällaiset tapahtumat luovat arvoa verkostoillesi ja muokkaavat brändiäsi relevanttina uuden tiedon tarjoajana. Minkälaisen tapahtuman voisit järjestää viedäksesi yrityksesi brändiä eteenpäin?

3 Mediahuomion aikaansaaminen

Tapahtuman avulla voit ylittää helpommin uutiskynnyksen aiheellesi. Tapahtumaan voi kutsua myös mediaa paikalle tutustumaan tapahtumaan. Monesti on suositeltavaa pitää myös erillinen lehditötilaisuus ennen itse varsinaista tapahtumaa. Näin saat asiasi suuren yleisön tai erikoislehden avulla kohdennetusti tavoittelemasi yleisön tietoisuuteen. Mieti tarkasti lehdistötiedoitteen asiayhteys tapahtumaasi ja esimerkiksi johonkin kiinnostavaan esillä olevaan asiaan tai trendiin.

 

4 Uusia asiakkaita ja kauppoja

Tapahtumassa uusien ja vanhojen asiakkaiden on mahdollista tutustua henkilökuntaan, kampanjoihin, tuotteisiin ja palveluihin rauhassa. Livenä he pääsevät testamaan, hipelöimään tuotteita ja esittämään kysymyksiä.

Positiivisten elämysten luominen asiakkaalle

Mikä olisi parempi tapa sitouttaa nykyisiä ja uusia asiakkaista kuin tarjota heille elämyksiä? Näin asiakas muistaa tarjoamasi tapahtumaelämyksen pitkänkin ajan päästä, kun ostaminen on ajankohtaista. Kuuluisa yhdysvaltalainen kirjailija Maya Angelouk on sanonut kuvaavasti “Olen huomannut, että ihmiset unohtavat mitä olet sanonut, he unohtavat mitä olet tehnyt, mutta he eivät koskaan unohda mitä sait heidät tuntemaan”.  

Minkälainen tapahtuma sopisi parhaiten teille juuri nyt?

 

Kirjoittaja

 

Lue myös!

10 steppiä yleisötapahtuman järjestämiseen

 


Piditkö kirjoituksesta? Pinnaa se talteen! 📌