Nyt on kiire: K50-messujen 2025 myynti on avattu kaikille

Ennakkomyynnistä jääneet osastot K50-messuille 2025 on nyt varattavissa vapaasti netistä – nyt ei kannata aikailla

Jos haluat asiakkaita, jolla on aikaa, omanarvontuntoa, rahaa ja halu hemmotella niin itseä, lapsia, lapsenlapsia kuin kumppania… tämä sivu kannattaa lukea tarkasti.

K50-messujen kevät on vuosi vuodelta aurinkoisempi. Messut järjestettiin Turun Logomossa helmikuussa ja Tampere-talossa maaliskuussa. Tämän jälkeen avasimme tapahtuman ennakkomyyntiin ainoastaan tapahtumissa mukanaolleille näytteilleasettajille – haluamme aina kiittää tapahtumassa mukana olleita, ja parhaat paikat voikin nykyään varata vain ennakkomyynnin aikana. Tänä vuonna ennakkomyynnissä mukanaolleista näytteilleasettajista varasi osaston parhailta sijainneilta Turussa 45 % ja Tampereella 46 %.

Syyllinen näiden hurjien lukujen takana lienee tekemämme kävijäennätykset – niitähän me lupasimme tehdä. Turussa vieraili 2500 kävijää, ja Tampereella 4500. Kummassakaan tapahtumassa ei ole aiemmin voitu todistaa olleen näin paljon porukkaa.

Mikäli K50-messuille haluaa mukaan vuonna 2025, ja erityisesti mikäli haluaa osaston hyvältä sijainnilta, kannattaa oma osasto varata pikimmiten. Myynti molempiin tapahtumiin on avattu huhtikuun alussa, ja kyselyjen määrästä päätellen odotamme melkoista vilskettä messukaupoilla.

Miksi osallistua K50-messuille?

Jos haluat asiakkaita, jolla on aikaa, omanarvontuntoa, rahaa ja halu hemmotella niin itseä, lapsia, lapsenlapsia kuin kumppania… tämä sivu kannattaa lukea tarkasti.

Sillä me olemme yhdistäneet juuri tätä haluttua kohderyhmää ja heistä kiinnostuneita brändejä menestyksekkäästi jo vuodesta 2016.

K50-messuilla on mahdollista tavoittaa tehokkaasti tuhansia yli 50-vuotiaita, jotka ovat tunnetusti erittäin tavoiteltua asiakaskuntaa. He matkustavat, kuluttavat kulttuuria, kuten teatteria ja konsertteja, shoppailevat, sisustavat, ostavat kiinteistöjä, harrastavat… listaa voisi jatkaa loputtomiin

Nämä ihmiset ovat huikea kohderyhmä: heillä on paljon aikaa ja varallisuutta, mutta vähän pakollisia, isoja menoeriä, kuten lainoja tai pieniä lapsia.

Messukävijöitä yhdistää toki jo tapahtuman nimen mukaisesti +50-vuoden ikä, mutta sen lisäksi näytteilleasettajamme kuvailevat kävijöitä iloisiksi, tyytyväisiksi ja aidon kiinnostuneiksi messutarjontaan, sekä ennenkaikkea kokeneiksi ja oman arvonsa tunteviksi ja laatutietoisiksi. Messukävijöillämme on aikaa, varallisuutta ja halua panostaa itseensä ja hyvinvointiinsa.

Ylen uutisessa kerrotaan se hyvin: ”Yli 50-vuotiaat ostivat kesällä hienoja mökkejä ja kakkosasuntoja. Rahaa laitetaan harrastuksiin kuten maasto- ja kilpapyöriin ja kaikenlaiseen teknologiaan.” ja ”Ikääntyvillä on paljon rahaa ja kova paine käyttää sitä” (https://yle.fi/uutiset/3-12129196)

Muihin kohderyhmiin verraten yli viisikymppiset arvostavat tunnetusti henkilökohtaista palvelua; niin asioiden hoitamista kuin ostamista kasvokkain, ja he ovat usein myös valmiita maksamaan laadusta ja hyvästä palvelusta.

Ja juuri he ovat tulossa K50-messuille Turkuun ja Tampereelle 2025

Ja kaiken lisäksi kaikki nämä ihmiset saapuvat messuille varta vasten tekemään hankintoja ja tutustumaan palveluihin. He myös nauttivat saadessaan henkilökohtaista palvelua ja ohjeistusta ostopäätöksen tueksi. Mistä muualta nämä ihmiset voisi tavoittaa kasvokkain?

Tässä tapahtumassa saat mahdollisuuden tehdä huipputuloksia vain muutamien tuntien aikana. Ja siitä tulikin mieleeni…

Kuten mikään markkinointi, tämäkään ei ole kaikille

Ennen kuin kerron messuista lisää, haluan muistuttaa:

Messuille osallistuminen ei tietenkään ole itseisarvo. Tapahtumassa tulee kohdata potentiaaliset asiakkaat ja vakuuttaa heidät tuotteestasi tai palvelustasi.

Mutta kuitenkin:

Tapahtuma toimii näytteilleasettajillemme loistavasti, ja tapahtumakävijät saattavat tehdä isojakin hankintoja, kuten sänkyjä tai kiinteistöjä, suhteellisen extempore.

Miltä tämä kuulostaa:

Eräs näytteilleasettajamme teki yli 200.000 € huvilakaupat aiemmilla Turun K50-messuilla.

Aikanaan Joensuun Sänkytehdas oli vakionäytteilleasettajiamme. Emmekä ihmettele:

”Naantalin K50-festareilla oli meille juuri oikeaa ostovoimasta kävijäkuntaa. Paljon pariskuntia jotka yleensä tekevät yhdessä tällaiset kalliimmat ostopäätökset. Tulemme ehdottomasti jatkossakin mukaan.”

 

Pekka Rinne

Joensuun Sänkytehdas Oy

Olemme myös vauhdittaneet toisen asiakkaamme remonttimyyntiä:

”K50-messut on ainoat kuluttajamessut, jossa olemme käyneet jo useamman kerran ja tulemme ehdottomasti jatkossakin olemaan mukana näytteilleasettajana. Olemme saaneet näiltä messuilta hyvin asiakkaita sekä näkyvyyttä. Todella hyvä hinta-laatusuhde. Voin ehdottomasti suositella!”

 

Laura Aarne

Myynti, Tähtiremontit

Mutta emme missään nimessä sano, että sinä voit tehdä samanlaisia myyntejä. Tai välttämättä euroakaan myyntiä.

Emme tietenkään voi ennustaa, kuinka paljon näytteilleasettajamme tekevät myyntiä tapahtuman aikana. Valitettavasti kaikki eivät myy lainkaan, tällaisiakin yksittäisiä tarinoita olemme kuulleet.

Koska messuilla menestyminen vaatii sen, että olet valmis tekemään oman osuutesi. Tämän allekirjoittavat näytteilleasettajammekin:

“K50-messut oli onnistunut tapahtuma. Hyvin järjestetty ja selkeä näytteilleasettajalle. Väkeä oli paljon. Omasta aktiivisuudesta on kiinni kuinka paljon saa tuloksia, väkimäärästä se ei jää kiinni.”

Topi Talasranta

Myynti, Kouvolan Teatteri

Hyvä. Nyt kun tämä on selkeää, mennään eteenpäin…

Mitä uutta vuonna 2025?

Tavoitteemme on pitää messut vuosi toisensa jälkeen raikkaina ja ajankohtaisina, jonka vuoksi aina on luvassa jotakin uutta. Samalla kehitämme paremmaksi vanhoja elementtejä.

Pähkinänkuoressa:

  • Tampereen messut ovat kaksipäiväiset vuonna 2025
  • Turun Matkailukäytävä osoittautui menestykseksi – se laajenee tulevana vuonna
  • Molemmille messuille on varattu ennätysmäärä jättiosastoja – eli 3-6 toimijan yhteisosastoja. Näitä on varattavissa enää muutamia
  • Tapahtuman viestintää kehitetään ja laajennetaan entisestään

 

Tampereen messut ovat kaksipäiväiset vuonna 2025

Kuten useaan kertaan mainittu, Tampereella tehtiin jälleen kävijäennätys (kuten tehtiin Turussakin! Mutta Turkuun povaamme vastaavia uudistuksia vasta parin vuoden päähän). Hurjat 4500 kävijää alkoivat jo koetella Tampere-talon kapasiteettia. Ja koska pidämme valtavasti Tampere-talosta tapahtumatilana – se on keskeisellä sijainnilla, kaunis, tapahtuman arvoon sopiva, ja siellä kaikki toimii moitteetta – emme haluaisi luopua siitä. 

Tapahtuma on yksipäiväisenä niin ruuhkainen, että se on monelle kävijälle jo valitettavasti syy jättää osallistumatta, ja monille heistä, jotka lähtevät tapahtumaan, jää ruuhkasta paha mieli. Näin ollen messut pidetään kaksipäiväisinä, pe-la 7.-8.3.2025. 

Siksipä messut avaavat ovensa jo perjantaina 2025 – näin voimme sekä keventää ruuhkapiikkiä, että samalla kasvattaa tapahtuman kokonaiskävijämäärää, joka mahdollistuu tapahtumapäivien erilaisella teemoituksella ja erilaisilla sisällöillä. 2. kerroksen teemana on perjantaina vapaa-aika ja harrastukset ja lauantaina tuttu Shop Up & Wellness. Lisäksi keskiöön nousee ohjelmalavan sisällön tarkempi kuratointi, jotta ohjelmien rytmityksellä voidaan paremmin ohjata kävijäliikennettä tapahtumassa. Tavoittelemme vuonna 2025 5500 yksittäistä kävijää Tampereen messuille. (Sivuhuomiona: Turun messuille tavoittelemme 3000 kävijää.)

Ohjelman kehittämisellä tavoittelemme samalla kävijäprofiilien laajentamista; suunnittelemamme ohjelman tavoitteena on herättää myös nuoremman (meidän “nuorisomme” ovat viisikymppisiä) kävijäkunnan mielenkiinto tapahtumaamme kohtaan – nyt kävijöiden ikä alkaa useimmilla kutosella.

Turun Matkailukäytävä osoittautui menestykseksi – se laajenee tulevana vuonna

Turun K50-messuille lanseerattiin Matkailukäytävä vuonna 2024, ja se osoittautui heti hitiksi. Matkailukäytävä myytiin loppuun, joten sitä laajennettiin tulevaan tapahtumaan. Matkailukäytävällä on esillä niin yksittäisiä matkailutoimijoita – nähtävyyksiä, kulttuuria, hotelleja, ravintoloita… – kuin isompia kokonaisuuksia, kuten Visit Satakunta ja Visit Kemiönsaari, jotka ovat yhdessä isommalla kokoonpanolla mukana alueen toimijoiden kanssa. Laajentumisesta huolimatta osastot hupenevat jo nyt.

Molemmille messuille on varattu ennätysmäärä jättiosastoja – eli 3-6 toimijan yhteisosastoja. Näitä on varattavissa enää muutamia

Kuten yllä mainittu, näitä yhteisosastoja ei ole aiempina vuosina näkynyt – olemme super-innoissamme, miten messumme kasvavat silmissä! Mutta nurja puoli on se, että emme voi tarjota tällaista vaihtoehtoa kaikille, jotka sen haluavat. Nyt, kun messuilla on vielä reippaammin vapaita osastoja, voimme järjestää näitä yhteisosastoja. Ollaanhan siis pian kuulolla niiden osalta! 

Tapahtuman viestintää kehitetään ja laajennetaan entisestään

Tapahtuman viestintä on otettu aiempaa tarkempaan syyniin. Ensinnäkin olemme niin raikastaneet tapahtuman visuaalista ilmettä, kuin tarkemmin kiinnittäneet huomiota siihen, että puhuttelemme kävijöitämme oikein – tällä hetkellä haluamme erityisesti palvella olemassa olevien kävijöiden lisäksi yllä mainittua “nuorisoa”, ja kehitämme viestintäämme heitä puhuttelevampaan suuntaan – unohtamatta tokikaan nykyisiä vieraitamme. Samalla laajennamme omia viestintäkanaviamme, ja kehitämme esimerkiksi uutiskirjettämme.

Toisekseen kasvatamme viestintäyhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Vuonna 2024 teimme aiempaa laajempaa yhteistyötä esimerkiksi Aamulehden ja Turun Sanomien kanssa, jota jatkamme myös ensi vuonna. Tulevien messujen markkinointiin kartoitamme myös uusia viestintäkanavia, jotta sanomamme kuuluu aina vain kauemmas.

Siinä meidän päällimmäiset kuulumisemme.

 

Seuraa kinkkisempi vaihe. 

Messujen myyntiprosessi on siitä erityinen, että jokainen myymämme osasto on uniikki – emme siis tavallaan myy kahta samanlaista tuotetta, vaikka olemmekin puristaneet osastotyypit neljään eri kategoriaan:

-basic

-premium

-näyttelytila

-yhteistyökumppanuus

Elämme juuri nyt K50-messujen kiivainta myyntiaikaa, ja osastoja myydään ja varataan päivittäin. Siksi päivitämme allaolevaa pohjakarttaa päivittäin (tai jopa useita kertoja päivässä), jotta se pysyisi ajantasalla. Haluamme kuitenkin jo valmiiksi pahoitella, mikäli käykin niin, että yrität varata osastoa, jonka joku muu on jo ehtinyt varata. Olemme sinuun tällöin yhteydessä, niin katsotaan toinen osasto (ja lohdutukseksi pieni yllätys).

Alla olevaan karttaan on värikoodattu erilaiset osastotyypit.

Suurin ylpeytemme on Yhteistyökumppanuus. Niitä on vain rajallisesti, jotta ne saavat arvoisensa näkyvyyden niin tapahtumassa kuin sen ennakkomarkkinoinnissa. Tapahtumapäivänä yhteistyökumppanit ovat ensimmäinen asia, johon kävijät törmäävät – tapahtumaan on mahdoton saapua kulkematta näiden pisteiden ohi. Markkinointipaketin avulla varmistat, että jäätte varmasti kaikkien kävijöiden mieleen!

Seuraavaksi tulee siniset Näyttelytilat. Nämä pisteet ovat heille, jotka tarvitsevat tilaa osastolle: esimerkiksi myyntitelineille, hierontatuolille, omalle messurakennelmalle tai vaikkapa liikuntahetkelle. 

Kolmantena punaiset Premium-osastot. Nimensä mukaisesti nämä sijaitsevat tapahtuman primääripaikoilla: ne on sijoiteltu kävijöiden kulkuvirtojen mukaisesti keräten laajasti huomiota. Premium-osastoihin kuuluu myös Turussa Matkailukäytävä, jolla nimensä mukaisesti on erilaisia matkailukohteita: kuntia, kulttuuria, matkatoimistoja ja nähtävyyksiä.

Lopulta mintunvihreinä on Basic-osastot, jotka tarjoavat kursailematta messujen laajat hyödyt kustannustehokkaimmalla tavalla.

Kurkistetaan tapahtuman karttaa:

Aloitetaan Turusta, joka tulee ajallisesti ensin, helmikuussa 2025. Kävijät saapuvat Logomoon tasaisena virtana klo 11 alkaen oikean alanurkan ovesta (ensimmäiset saapuvat jonottamaan jo 10 jälkeen. Sitten näet!) Kuten mainittu, ensin kävijät kohtaavat yhteistyökumppanit, ja hajaantuvat sen jälkeen messualueelle. Kartassa ympyrät kuvaavat osastoja, joiden hintaan sisältyy pystypöytä – näin osastolle jää väljyyttä ja kevyt pöytäratkaisu tuo arvokkuutta. Neliöt taas kuvaavat osastoja, joilla on 180×75 cm seminaaripöytä – toisinsanoen runsaammin laskutilaa vaikkapa tuotteille tai esitteille.

Mikä osasto voisi parhaiten palvella teidän tarpeita?

 

(Kartta on päivitetty 5.6.2024 klo 12.00)

Kuten huomaat, kartasta on poistettu numeroita. Ainoastaan numerolliset osastot ovat vapaana. Osastojen menekillä on selkeä, toistuva trendi, jonka voi todeta kuvastakin: tietyillä alueilla osastot ovat halutumpia kuin toisilla. Voimmekin ennustaa, että esimerkiksi osastot nro 18, 19, 37, 38 ja 85-86 varataan todennäköisesti seuraavaksi. Osalla näytteilleasettajistamme taas on täysin päinvastainen strategia; osa haluaa osaston nimenomaan hiljaisemmalta alueelta, joka mahdollistaa vaikkapa rentouttavan hieronnan tai suurempaa yksityisyyttä vaativan keskustelun. Tällaisia osastoja ovat esimerkiksi nrot 138 ja 69.

Missäpäin tapahtumatilaa näkisit teidät?

Nyt, paina numero mieleesi. Tarvitsemme sitä myöhemmin.

Lähdetäänkö käymään myös Tampereella?

Kuten Turussa, myös maaliskuussa Tampereelle odotamme jonoa ovelle jo ennen niiden avaamista. Tässä kuva todisteeksi aiemmilta messuilta:

Kun jono purkautuu, se lipuu osaston 30 kohdalle, josta ihmisistä osa ohjataan ylös, jossa perjantaina on teemana harrastaminen ja lauantaina tuttu Shop Up & Wellness. Valtaosa messuvieraista jatkaa matkaansa yhteistyökumppaneita kohti, päätyen Sorsapuistosaliin, jossa iso osa näytteilleasettajistakin on. Ohjelmalava taas sijaitsee 2. kerroksessa.

Kuten Turun kartassa, myös Tampereella ympyrät kuvaavat osastoja, joiden hintaan sisältyy pystypöytä – näin osastolle jää väljyyttä ja kevyt pöytäratkaisu tuo arvokkuutta. Neliöt taas kuvaavat osastoja, joilla on isompi seminaaripöytä – toisinsanoen runsaammin laskutilaa vaikkapa tuotteille tai esitteille.

Tässä kartat – missäpäin messualuetta teidän osastonne voisi olla?

(Kartta on päivitetty 5.6.2024 klo 12.00)

Myös tässä kartassa vapaana on ainoastaan ne osastot, joilla on yhä numero. Kuten kartasta näkee, eniten kyselyitä tänä keväänä on tullut osastoista tietyillä riveillä, joista vapaana on enää esimerkiksi 30, 37 ja 45 sekä näyttelytiloista millä tahansa sijainnilla – erityisesti näistä kiinnostuneiden kannattaa toimia nopeasti!

Mikä osasto voisi sopia teille? Muista tämäkin numero!

Huom. Tampereen messut jatkuvat toiseen kerrokseen. Toisessa kerroksessa on ohjelmalava sekä erikseen teemoitetut messualueet perjantaina ja lauantaina. Perjantaina teemana on harrastaminen ja vapaa-aika ja lauantaina Shop Up & Wellness. 2. kerroksen osastot tavoittavat arviolta puolet tapahtuman kokonaiskävijöistä. Ota meihin suoraan yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut näistä osastoista!

Tässä seuraavat askeleesi

Kuten todettua: K50-messut tarjoavat paikan tehdä huippumyyntejä unelmakohderyhmälle.

Emme tarjoa alennuksia messuosastoista. Sille ei ole tarvetta: nytkin saimme juhlistaa Tampereen 2024 K50-messujen loppuunmyyntiä, eikä alennuksia jaeltu. (poislukien ennakkomyynti – nykyisiä asiakkaitamme olemme monesti kiittäneet mukanaolosta tarjoamalla myös alennuksia – ennakkomyyntiin pääsee mukaan jälleen kaikki 2025 näytteilleasettajat.)

 

Kerrataan vielä hinnat:

Kustannustehokkain tapa testata messuosallistumista on valita Basic-osasto. Vaihtoehtoisesti valittavana on parhaisiin tapahtuman solmukohtiin sijoitetut Premium-osastot, enemmän tilaa tarjoavat Näyttelytilat sekä laajan näkyvyyden takaava Yhteistyökumppanuus (näitä on vain muutama per tapahtuma!) 

Hinnasto

Turku

Tampere

Basic-osasto / 2×2 metriä

790 €

1 350€

Premium-osasto / 2×2 metriä

950 €

1 650€

Näyttelytila / 3×3 metriä

1450 €

2 150€

Yhteistyökumppanuus / 3×3 metriä

2500 €

3 500€

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %

Jokainen osasto sisältää pöydän, muut kalusteet tulee tilata erikseen, mikäli niille on tarve. Esimerkiksi tuoli kustantaa Turkuun 20 € ja Tampereelle 35 €. Osasto ei sisällä sähköä, sen hinta on Turussa 100 € ja Tampereelle 175 €. 

Messuosallistumista voi myös boostata erilaisilla lisänäkyvyysvaihtoehdoilla. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat Tietoiskut (115 €) eli vartin esiintyminen ohjelmalavalla, Käsiohjelmamainos (alk. 115 € – vain Tampereen messuilla!) eli klassinen mainos tapahtuman A5-kokoisessa ohjelmalehdessä sekä Messutarjous (115 €), joka taas on nimensämukaisesti kuvaus messutarjouksestanne, jonka julkaisemme tapahtuman nettisivuilla, uutiskirjeessä, somessa sekä juontaja vinkkailee näistä vielä tapahtumapäivänä.

Sekä lisäkalusteet että lisänäkyvyys tilataan erikseen osaston varaamisen jälkeen, tiedustelemme mahdolliset tarpeenne erikseen.

 

Mutta ennen kuin nappaat himoitsemasi osaston itsellesi, lue tämä tarkkaan:

Onko takuuta? Ei.

Tässä kohtaa meidän varmasti oletetaan antavan takuu oston riskin poistamiseksi… mutta emme tee niin.

Miksi?

SYY 1 – K50-messut tarjoavat tilan ja potentiaaliset asiakkaat myynnin tekemiseksi. Mutta emme voi kantaa vastuuta tuotteestasi. Sillä iso rooli on myös sillä mitä ja miten myyt.

SYY 2 – Emme halua, että osasto ostetaan takuun takia. Haluamme asiakkaiksemme heitä, jotka ottavat markkinointinsa vakavasti. Ja laittavat asioita tapahtumaan. Lisäksi: Tiedämme tapahtumamme tehon – ennakkomyynnissä jopa 50 % näytteilleasettajista varaa paikkansa heti seuraavalle vuodelle, joka puhuu sen puolesta, että messuilla tehdään tuloksia.

SYY 3 – Yksikin kauppa messupäivänä voi maksaa osallistumismaksun takaisin – kuten yllä todettiin, jopa monikymmenkertaisesti.

Joten syötä alapuolelle tietosi ja voit heti varata parhaan vapaan osaston tapahtumasta – niitä myydään nyt päivittäin.

Varaa paikkasi nyt:

 

Olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä tilauksen jälkeen ja vahvistamme osaston varatuksi. Mahdolliset lisäpalvelut, kuten sähkö ja lisäkalusteet, tilataan erikseen osaston vahvistuksen jälkeen.
Olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä tilauksen jälkeen ja vahvistamme osaston varatuksi. Mahdolliset lisäpalvelut, kuten sähkö ja lisäkalusteet, tilataan erikseen osaston vahvistuksen jälkeen.
Voit vaihtoehtoisesti jättää kentän tyhjäksi, jolloin sinulle varataan parhaalla sijainnilla vapaa osasto valitsemastasi hintaluokasta. Mikäli tilaat osaston sekä Turkuun että Tampereelle, voit täyttää samaan kenttään molemmat numerot.
Nimi näkyy tapahtumasivulla ja painatetaan käsiohjelmaan sekä suurtulostekarttaan. Voit päivittää nimeä myöhemmin olemalla meihin yhteydessä.
Sivu linkitetään tapahtumasivuille
Tapahtuman saapumisohjeet ja muu info lähetetään yhteyshenkilölle. Voit antaa useamman sähköpostiosoitteen halutessasi.
Laskutusosoite ja y-tunnus.
Tilaus on sitova, ja laskutetaan ennen tapahtumaa. Tilaus- ja toimitusehdot: huikea.net/ehdot

 

 

Jäikö kysyttävää? Pirauta Anniinalle:

Anniina

040 576 8761

[email protected]